Οκτ 13

ΑΠΕΡΓΙΑ 15-10-2020

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                        Αθήνα, 12-10-2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                 Αρ.Πρωτ: 3824                  

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

Πέμπτη 15 Οκτώβρη, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας ο λαός ήταν εκείνος που με την τήρηση όλων των μέτρων που του υπέδειξαν οι ειδικοί, έδωσε χρόνο στην κυβέρνηση προκειμένου να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας (μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, άνοιγμα νέων ΜΕΘ, επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ κ.λπ.). Αντ’ αυτού όμως και κατ’ απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση καταπάτησε κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, «άνοιξε» τον τουρισμό με 100% πληρότητα στις αερομεταφορές και ταυτόχρονα τις πύλες εισόδου στον SARS-CoV-2.

Την ίδια στιγμή, εν μέσω πανδημίας, άνοιξαν τα σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς απ’ ό,τι την προηγούμενη χρονιά και, μάλιστα, η κυβέρνηση προχώρησε το καλοκαίρι με νόμο στην αύξηση του πλήθους των μαθητών ανά τμήμα από 22 σε 25! Παράλληλα, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, συνωστίζονται στους χώρους εργασίας, μετακινούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σαν «παστωμένες σαρδέλες» και η κυβέρνηση, χωρίς ντροπή, κουνά το δάχτυλο και κάνει λόγο για «ατομική ευθύνη».

Εκτός όμως από την υγειονομική κρίση που βιώνουμε, συνεχίζεται η άγρια επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Η κυβέρνηση υλοποιώντας τους νόμους Κατρούγκαλου – Βρούτση και με το «σχέδιο Πισσαρίδη» για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, προχωρά σε μεγαλύτερη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς του e-ΕΦΚΑ είναι τραγικές. Tα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται «λάστιχο» και εφαρμόζονται κατά το δοκούν, η συναλλαγή με το κοινό σε πολλές περιπτώσεις πραγματοποιείται χωρίς προστατευτικά μέσα (plexiglass), δεν αναστέλλεται η λειτουργία των κτιρίων όπου εμφανίζονται κρούσματα, απολυμάνσεις διεξάγονται με μεγάλες καθυστερήσεις, οι συνάδελφοι συνωστίζονται σε ακατάλληλους χώρους και δεν υπάρχουν ιατροί εργασίας. Η στάση που κρατά η Διοίκηση του Φορέα, αλλά και ο ΕΟΔΥ, όπως ισχυρίζεται, περιορίζεται στην επίκληση της ατομικής ευθύνης και στη γενικευμένη χρήση μάσκας προστασίας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας - πρόνοιας και ένταξή τους σε έναν ενιαίο κρατικό σχεδιασμό.

Καθαρά σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

Λήψη μέτρων προστασίας για όλους τους συναδέλφους μας και τους συναλλασσόμενους πολίτες (μάσκες, γκισέ συναλλαγής με plexiglass, αριθμητικά ελεγχόμενη εξυπηρέτηση κοινού κ.ά.).

Εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκειμένου πρωτίστως να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων μας και να μη μετατραπούν οι Υπηρεσίες μας σε κέντρα διασποράς του ιού.

Διορισμό ιατρών εργασίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ό,τι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας! Με τους αγώνες μας καταφέραμε να μην εφαρμοστεί η αντιδραστική κρατική αξιολόγηση στο Δημόσιο, με τους αγώνες μας και τη δύναμη του εργατικού, λαϊκού κινήματος, με τη μεγαλειώδη διαδήλωση στην Αθήνα στις 7 Οκτώβρη, γράψαμε λαμπρές σελίδες στην καταδίκη του φασισμού, συμβάλαμε αποφασιστικά στη δικαστική απόφαση και στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης - στην καταδίκη της ναζιστικής ιδεολογίας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.00 π.μ.

&

Προπύλαια, ώρα 10.00 π.μ.

(Προσυγκέντρωση ΠΟΠΟΚΠ & ΠΟΣΕ ΙΚΑ,

ώρα 9:30 π.μ., είσοδος Υπουργείου Εργασίας – Σταδίου 29)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline