Μαρ 05

ΨΗΦΙΣΜΑ.

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                        Αθήνα,6-3-20

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                 Αρ.Πρωτ3785                      

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αλληλεγγύη στον διωκόμενο διαδηλωτή της 26ης Φεβρουαρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠΟΚΠ καταδικάζει την αναίτια σύλληψη διαδηλωτή Γ.Χ, εργαζόμενου μηχανικού, μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικοί-συνδικαλιστικοί φορείς και κοινωνικές οργανώσεις προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Φοιτητές, εργαζόμενοι και μέλη συλλογικοτήτων συμμετείχαν σε αυτή τη διαδήλωση διαμαρτυρίας για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας του τελευταίου διαστήματος.

Μετά το πέρας της διαδήλωσης, δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν απρόκλητα στο πλήθος και συνέλαβαν τον συνάδελφο Γ.Χ στην οδό Πανόρμου όπου και βρίσκονταν αποχωρώντας από την συγκέντρωση.

Κατά την ώρα της σύλληψής του, δέχθηκε χτυπήματα και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ του απαγορεύτηκε για πολλές ώρες η μεταφορά σε νοσοκομείο και η αναγκαία ιατρική περίθαλψη.

Στον διαδηλωτή απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της απόπειρας σωματική βλάβης και της οπλοκατοχής, οι οποίες είναι προφανώς αβάσιμες και ανυπόστατες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠΟΚΠ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο διωκόμενο συνάδελφό και ζητά την απόσυρση του σαθρού κατηγορητηρίου, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωσή του.

Απαιτεί, επιπλέον, να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ασκήθηκε σε βάρος του βία, από αστυνομικά όργανα, που του προκάλεσε σοβαρότατο τραυματισμό.

Το ΔΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline