Φεβ 20

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                        Αθήνα,21-2-2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                 Αρ.Πρωτ:3780                       

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ

Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες, και όχι «συνέδριο» - παρωδία υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού και των ΜΑΤ!

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με μια προειλημμένη απόφαση, επιδιώκει να στήσει ένα Συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες, μιας μέρας, στις 25 Φλεβάρη.

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε την εργοδοτική παρέμβαση. Την παρουσία των ίδιων των εργοδοτών, προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων στα συνδικάτα.

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας όπου, στις διαδικασίες του πήραν μέρος 1.202 αντιπρόσωποι που εκπροσώπησαν 104.000 ψηφίσαντες εργαζόμενους στα σωματεία, έλαβαν αποφάσεις και ψήφισαν για τη νέα διοίκηση του ΕΚΑ, χωρίς ΜΑΤ, κρατική επέμβαση, τραμπουκισμούς, αποκλείοντας με δημοκρατικές διαδικασίες νόθους και εργοδότες.

Αυτό είναι που τους τρομάζει. Και για αυτό αμφισβητούν το δικαίωμα των εργατικών συνεδρίων να πετούν από τις γραμμές τους εργοδότες και νόθους.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

  

Αντώνης Κουρούκλης

 

Η Γεν. Γραμματέας

Γιώτα Κίτσου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline