Φεβ 18

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΗ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                                Αθήνα,19-2-2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                 Αρ.Πρωτ:3778                       

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

                                                              

ΠΡΟΣ:

ΑΔΕΔΥ

ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ μας

    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προχθές Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 κατατέθηκε τελικά στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος της κυβέρνησης της Ν.Δ., στο οποίο είχαμε αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Χωρίς να μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη – γνωρίζοντας το ύφος και τις πεποιθήσεις του κου Βρούτση και του κου Χάλαρη – εκτός των άλλων περιλαμβάνει την άμεση εφαρμογή μέρους των «κυρώσεων»  τις οποίες ο Υπουργός Eργασίας και ο Διοικητής απειλούσαν ότι θα επιβάλουν σε βάρος της ΠΟΠΟΚΠ, με αφορμή τη ματαίωση από μέρους μας της φιέστας που αφορούσε στην κοπή της πίτας στον ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, ενώ το νομοσχέδιο τέθηκε στη διαβούλευση και στις διατάξεις που αφορούν στη νέα συγκρότηση του Δ.Σ. του Φορέα, σε πρώτη φάση τον εκπρόσωπο των εργαζομένων θα πρότειναν από κοινού η ΠΟΣΕ ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ, στο σχέδιο που κατατέθηκε χθες η Ομοσπονδία μας αποκλείεται και η δυνατότητα δίνεται αποκλειστικά στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ. Να τονίσουμε δε ότι στο συνοδευτικό κείμενο που κατατέθηκε μαζί με το νομοσχέδιο και αφορά στις «τροποποιούμενες ή καταργούμενες διατάξεις», η ΠΟΠΟΚΠ εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στο τροποποιούμενο άρθ. 57 του ν.4387/16, επειδή προφανώς διέφυγε της προσοχής και της «κοπτοραπτικής τους»!

Να θυμίσουμε επίσης, ότι από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ ο ορισμός του εκπροσώπου των εργαζομένων γίνεται από τις δύο Ομοσπονδίες, όπου, έπειτα από συνεννόηση, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ υποδεικνύει τον τακτικό και η ΠΟΠΟΚΠ τον αναπληρωματικό, ενώ παρίστανται εναλλάξ στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Αυτό, όπως αναφέραμε, προέβλεπε και το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, τουλάχιστον μέχρι την «αποφράδα ημέρα» του συμβολικού αποκλεισμού της εισόδου του νέου κτιρίου της Διοίκησης. Τη μέρα, δηλαδή, που η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση είχαν την αλαζονεία να «γιορτάσουν» για τα πεπραγμένα τους, την αδιαφορία και την ανικανότητά τους, απαιτώντας να σιωπήσουμε απέναντι σ’ αυτό που ο ΕΦΚΑ αντιπροσωπεύει στα μάτια όλων των εργαζομένων: Μια απέραντη εργασιακή γαλέρα, ένα κάτεργο χωρίς αρχή και τέλος. Παρεμπιπτόντως, με αφορμή τη μεταφορά της διοίκησης και την κοπή της πίτας, το κτίριο της οδού Ακαδημίας ξαφνικά βάφτηκε, καθαρίστηκε και λειτούργησε το κλιματιστικό, ενώ ολόκληρο τον χειμώνα για τους κοινούς θνητούς – εργαζόμενους και ασφαλισμένους – θέρμανση δεν υπήρχε!

           ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τόσο τον Υπουργό κ. Βρούτση όσο και τον Διοικητή κ. Χάλαρη για τη ρεβανσιστική και αυταρχική στάση και συμπεριφορά τους και δηλώνουμε ότι… χτύπησαν λάθος πόρτα.

         ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη διχαστική απόπειρα παρέμβασης στο υπό διαμόρφωση συνδικαλιστικό «τοπίο» του χώρου και στη διαδικασία ενοποίησης των Ομοσπονδιών μας, όπου μέχρι σήμερα καμία από τις δύο δεν έχει θέσει ζήτημα αντιπροσωπευτικότητας και μονομερούς εκπροσώπησης. Στα μάτια όλων μας είναι ολοφάνερο ότι τόσο οι απειλές όσο και οι συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και πρακτικές δεν αντικατοπτρίζουν παρά τον φόβο και τον πανικό τους. Οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, θα δώσουμε τις απαντήσεις που πρέπει. Θα μας βρίσκουν ΣΥΝΕΧΩΣ μπροστά τους.

Το ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline