Φεβ 04

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ Χ.Α.

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                                              Αθήνα, 5-2-2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                                               

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής - Όχι στην απαλλακτική εισαγγελική πρόταση

 

Καταδικάζουμε και απομονώνουμε την Χρυσή Αυγή, την ναζιστική εγκληματική οργάνωση που φοράει τον μανδύα “πολιτικού κόμματος”.

Απαιτούμε να προχωρήσει το δικαστήριο στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς. Ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Λαγός, ο Παππάς, ο Παναγιώταρος, ο Μίχος, ο Γερμενής και όλα τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης πρέπει να βρεθούν για πάντα στη φυλακή και όχι να συνεχίζουν να κυκλοφορούν προκλητικά ελεύθεροι.

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Γι αυτό και αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωσή της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, «εξοπλισμένων» και μια χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν: Ποτέ ξανά φασισμός!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου, διατρανώνοντας την θέλησή μας να υπάρξει καταδίκη των νεοναζί, στην μεγαλύτερη δίκη των απόγονων του Χίτλερ μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης. Με ομόφωνη απόφασή του δε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, αποφάσισε να παραστεί σύσσωμη στην αίθουσα του Δικαστηρίου τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020.

           Επίσης, συμμετέχουμε στις 21 Μάρτη, στην διεθνή κινητοποίηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3.00 μμ.

Το ΔΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline