Ιαν 25

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΦΚΑ

ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ETAM

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ- ETAM                        

Στουρνάρη 30 Αθήνα   τ.κ.104 33

Τηλ.: 2105246822 -2105243714

fax: 2105227466

poseika@otenet.gr   

www.poseika.gr

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67   105 64 Αθήνα

Τηλ: 2103313732 – 2103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

www.popokp.gr

                                                                               Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2018

                                                                               Αρ. Πρωτ.:3606

 

ΠΡΟΣ

Συλλόγους- μέλη

Για ενημέρωση όλων των συναδέλφων

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – οι,

     Μετά την λήξη των χθεσινών συμβολικών καταλήψεων στο κεντρικό κτήριο Διοίκησης του ΕΦΚΑ και σε όλες σχεδόν τις διευθύνσεις της Περιφέρειας με αίτημα την άμεση λύση στο ζήτημα της καθαριότητας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με το Διοικητή του Οργανισμού κ. Μπακαλέξη.

     Αφού περιγράψαμε αναλυτικά την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος, ζητήσαμε να μας αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη κατάσταση και κυρίως τη δέσμευσή του σχετικά με την άμεση αντιμετώπισή της.

   Σύμφωνα λοιπόν με όσα μας είπε, αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την μη έγκαιρη ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εντός του 2017, ενώ δεσμεύτηκε για μια «ενδιάμεση» διευθέτηση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η οποία θα αφορά σε ολόκληρο το χρονικό διάστημα έως και την οριστική λύση του ζητήματος.

       Από τη μεριά μας εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας κυρίως για ότι αφορά στη δυνατότητα τήρησης του χρονοδιαγράμματος που θέτει ο Διοικητής και συνδέσαμε ευθέως τις επόμενες κινήσεις και δράσεις μας με την ενημέρωση την οποία θα έχουμε σχετικά με την πρόοδο των συγκεκριμένων διαδικασιών.

     Προφανώς λοιπόν το ζήτημα για μας δεν κλείνει εδώ.

     Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι απ’ όλες τις πιθανές μακροπρόθεσμες λύσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο κος Μπακαλέξης, απουσιάζει αυτή της πρόσληψης μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού καθαριότητας, προτάσσοντας αποκλειστικά τα μοντέλα ελαστικής απασχόλησης ή ημιαπασχόλησης που πλέον κυριαρχούν για τις αντίστοιχες υπηρεσίες σε ολόκληρο το Δημόσιο.

     Τέλος, δηλώνουμε ότι θα εξακολουθήσουμε να δείχνουμε το μέγιστο σεβασμό και την κατανόηση μας στο πρόσωπο και στο έργο των συναδέλφων καθαριστών και καθαριστριών, οι οποίοι από την αρχή του χρόνου έχουν επωμιστεί ένα δυσανάλογο και ιδιαίτερα επιβαρυντικό για αυτούς έργο, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του ΕΦΚΑ.

    

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

 

Ο Πρόεδρος

Βαγγέλης Θεοδωρίδης

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Λευτέρης Θεοχάρης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠΟΚΠ

 

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Κουρούκλης

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης   Κιντής

    

      

          

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline