Μαΐου 18

Προσθήκη Διάταξης για ΟΕΕ ΟΕΚ

popokpΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π

Πανεπιστημίου 67 Αθήνα 10564
τηλ
: 2103313732 – 2103314570
fax: 2103314179 mail :
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.popokp.gr

Αθήνα ,4-5-2015
Αρ. Πρωτ: 3434

 

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ κ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
κο Π. Σκουρλέτη

ΚΟΙΝ:
ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
κο Γ. Κατρούγκαλο

 

κε Υπουργέ σας καταθέτουμε την παρακάτω διάταξη για προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την παρακάτω διάταξη επανασυστήνονται θέσεις και κλάδοι, όπως και θέσεις προσωπικού του ΟΑΕΔ, που καταργήθηκαν με την παρ.9 του αρ. 90 του Ν.4172/2013. Η αναγκαιότητα επιστροφής των εργαζομένων αυτών στις θέσεις του ΟΑΕΔ, που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, βασίζεται στην τεράστια έλλειψη προσωπικού, που υπάρχει στις υπηρεσίες αυτές, στις μεγάλες καθυστερήσεις εξυπηρέτησης των πολιτών στα ζητήματα παροχών ανεργίας, εκκρεμοτήτων των προγραμμάτων του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ομαλής λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών του τ. Οργανισμού Εργατικής Εστίας, καθώς και στην εξειδίκευση, που έχουν στα ζητήματα αυτά οι εργαζόμενοι αυτοί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».

1. Στην παρ. 1 του αρ. 18 του Σχεδίου Νόμου προστίθεται περ. ε ως ακολούθως:

«ε) Επανασυστήνονται οι θέσεις και κλάδοι, όπως και το σύνολο των οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μονίμου και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου του προσωπικού που εντάχτηκε στον ΟΑΕΔ σε προσωποπαγείς θέσεις με την οικ.4103/377/6.3.12, ΦΕΚ 679/Β΄/8.3.12 Διαπιστωτική Πράξη του Υπουργού Εργασίας κ Κοινωνικής Ασφάλισης που καταργήθηκαν κατ’ εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 90 του ν.4172 (Α΄167)».

2. Στο τέλος παρ. 2 του ως άνω άρθρου προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:

«Υπάλληλοι της περ. ε της προηγούμενης παραγράφου, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε τελικούς πίνακες διάθεσης, δύνανται να δηλώσουν με αίτησή τους που υποβάλλεται στη Δ/νση Προσωπικού / Διοικητικού του φορέα υποδοχής, εντός 10 ημερών από την δημοσίευση του παρόντος, ότι επιθυμούν να μεταφερθούν στις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των πινάκων αυτών.»

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ             ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline