Μαΐου 15

Ανακοίνωση συνάντησης με κ. Στρατούλη και Ρωμανιά

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

Αθήνα, 4-2-2015 
Αρ. Πρωτ: 3425  

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

popokpΤο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κο Δ. Στρατούλη και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κο         Γ. Ρωμανιά, όπου συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής (Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ).

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας τέθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
  • Την άμεση προώθηση και τη λύση του ζητήματος της μονιμοποίησης των συναδέλφων ΙΔΑΧ (αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου).
  • Την ακύρωση της διαδικασίας έγκρισης των νέων Οργανογραμμάτων και την επανεξέταση του ζητήματος από μηδενική βάση με πρωτοβουλία των νέων Διοικήσεων και τη συμμετοχή των εργαζόμενων.
  • Τη στελέχωση των Φορέων με μόνιμο προσωπικό, την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής.
  • Την επανασύσταση του ΟΕΚ, του ΟΕΕ και του ΟΠΑΔ.
  • Την παραμονή της ΓΓΚΑ στη δομή του Υπουργείου Εργασίας.
  • Την ακύρωση κάθε σχεδιασμού της προηγούμενης Κυβέρνησης που αφορά σε ενοποιήσεις ταμείων και την επεξεργασία ενός νέου οργανωτικού πλαισίου σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των ασφαλισμένων και των εργαζόμενων. Βασική δέσμευση αποτελεί ότι οι ενοποιήσεις που θα αποφασιστούν δεν θα αφορούν στην περικοπή ή στην βίαιη εξίσωση προς τα κάτω των συνταξιοδοτικών παροχών αλλά και στην κατάργηση θέσεων εργασίας.
  • Την ισότιμη συμμετοχή των εκπροσώπων μας στα Δ.Σ. των Φορέων.

Επίσης,

ζητήματα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά όπως η κατάργηση μνημονιακών νόμων και διατάξεων (όρια ηλικίας, αποκατάσταση των απωλειών, υπολογισμός σύνταξης, εφάπαξ, κ.λ.π), αλλά και της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών φορέων, που τέθηκαν στη βάση μιας συζήτησης γενικού περιεχομένου, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ενόψει και των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση.

Από αυτήν την πρώτη επίσημη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι θα υπάρχει άμεση συνεργασία και των δύο πλευρών, σε όλα τα θέματα που τέθηκαν και θεωρήθηκαν άμεσης προτεραιότητας και δρομολογούνται αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Πέρα από τις δεσμεύσεις κάθε πολιτικής ηγεσίας, ο δρόμος της συνεχούς διεκδίκησης είναι ο μοναδικός που μπορεί να οδηγήσει στην κατάκτηση αυτών των απαιτήσεων και στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα συναποφασίζει σε άμεση συνεργασία με τους Συλλόγους και τους εργαζομένους.

          

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ                          ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline