Ιουν 26

Ψήφισμα του 30ού Τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΠΟΚΠ

popokpΤο 30ο Τακτικό Συνέδριο των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία χαιρετίζει τον ανυποχώρητο και ηρωικό αγώνα των απολυμένων συναδέλφων εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων και όλων των διαθεσίμων εργαζομένων, με αιχμή του δόρατος τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Στο δικό τους αγώνα αντικατοπτρίζεται η πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης, νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, που υλοποιούν από κοινού οι δανειστές και η συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η πολιτική που υπηρετεί τυφλά τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και εκπορεύεται από τις κατευθύνσεις των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, στοχεύει στη διάλυση του Δημόσιου Τομέα και στην ιδιωτικοποίηση ολόκληρων τμημάτων και δραστηριοτήτων.

Αυτή η πολιτική προϋποθέτει την ένταση της κρατικής καταστολής αλλά και τον κοινωνικό εκφασισμό, που υπηρετούν τα Δολοφονικά τάγματα Εφόδου της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των κατακτήσεων του εργατικού και δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.

Γι’ αυτό και οι αντισυνταγματικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (μόνιμων και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), πάνε μαζί με την κατάργηση κάθε ορίου στις ομαδικές απολύσεις στον Ιδιωτικό Τομέα.

Γι’ αυτό ο αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών συναντιέται με τον αγώνα των απολυμένων χαλυβουργών και τους 558 διαθέσιμους του υπουργείου Εργασίας και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Αλλά συγκυβέρνηση και τρόικα λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Λογαριάζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Εμείς με τον οργανωμένο και μαζικό αγώνα μας, με την ενότητα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της τάξης μας!

Γιατί έχουμε κάτι που δεν μπορούν να μας το πάρουν:

ΠΙΣΤΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με πίστη στους ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και όπλο την αλληλεγγύη μας, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline