Ιουν 26

Ψήφισμα για τις ομαδικές απολύσεις

popokp     Το 30ο συνέδριο της ΠΟΠΟΚΠ, που πραγματοποιήθηκε στις 19-20/6/2014 στην Αθήνα, καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας ΑΣΕ να εγκρίνει στις 11/6/2014 αίτημα για 45 ομαδικές απολύσεις στην «Ελληνική Χαλυβουργία»   του ομίλου Μάνεση.

   Η απαράδεκτη αυτή απόφαση ανοίγει το δρόμο στη βιομηχανία ομαδικών απολύσεων πάγια αξίωση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της ΕΕ και του ΔΝΤ για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

   Οι ομαδικές απολύσεις των χαλυβουργών ανοίγουν αντικειμενικά το δρόμο για τη συνέχεια. Γεννιούνται νέοι κίνδυνοι για την αύξηση της ανεργίας, ενισχύεται η εργοδοτική αυθαιρεσία, στρώνεται το χαλί στις ανεξέλεγκτες και μαζικές απολύσεις.

   Στις 16/6/2014 κατ’ εφαρμογή της παραπάνω έγκρισης του ΑΣΕ η " Ελληνική Χαλυβουργία" απέλυσε 45 εργάτες, ανάμεσά τους και συνδικαλιστές, εργαζόμενους με σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα.

   Η κατάπτυστη αυτή απόφαση του ΑΣΕ που «νομιμοποίησε» τις ομαδικές απολύσεις έρχεται να ξεθεμελιώσει τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα και να επιβεβαιώσει ότι η υποτιθέμενη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση και η ΕΕ θα γίνει πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

     Καλούμε όλους τους συλλόγους, τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να μην επιτρέψουμε τη σφαγή των εργαζομένων. Χθες ήταν η ώρα των χαλυβουργών, σήμερα και αύριο θα ακολουθήσει η σειρά μας. Με την ανασύνταξη των δυνάμεών μας, με την πίστη στο δίκιο μας, με οργάνωση και με τους αγώνες μας να βάλουμε τέρμα στην αντιλαϊκή επίθεση, σε αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας.

 

                                                                                     ΑΘΗΝΑ 20/6/2014

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline