Μαρ 11

Ανακοίνωση για δηλώσεις Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Αθήνα, 11-3-2014  

Αρ. Πρωτ: 3379   

popokp

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες –οι,

Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κου Μητσοτάκη «ότι για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις έχει και εναλλακτική λύση άλλους 1.000 από τα Ασφαλιστικά Ταμεία το επόμενο διάστημα», η αντίδραση μας ήταν άμεση και γιαυτό πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη,  Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση,  Παναγιώτη Δουφεξή, αποτελούμενη από αντιπροσωπεία των Πρόεδρων Ασφαλιστικών Ταμείων , τους Θανάση Καποτά (ΠΟΠΟΚΠ), Γιώργο Κυριακόπουλο (ΙΚΑ), Φώτη Παπαδόπουλο (ΟΑΕΕ) με κυρίαρχο θέμα: Αποσαφήνιση δημοσιευμάτων ΕΘΝΟΥΣ για διαθεσιμότητα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Και από τις τρεις συναντήσεις δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει αίτημα από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για συμμετοχή εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία σε επικειμένη διαθεσιμότητα. ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ότι η θέση του Υπουργείου κατατέθηκε από τον Υφ. Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εργασίας, την Τρίτη 4/3/2014 στη Βουλή, σε σχετική επερώτηση του Βουλευτή Κων/νου Τριαντάφυλλου.

Αναδημοσιεύουμε την απάντηση του Υφυπουργού:«σε σχέση με το προσωπικό και τις διαθεσιμότητες για τους Οργανισμούς του Υπ. Εργασίας, για τον ΟΑΕΔ που είπατε συγκεκριμένα και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, πρέπει να πούμε ότι εμείς ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να καταγράψουμε τις άμεσες ανάγκες που θέλουμε να καλυφθούν από την κινητικότητα και από νέες προσλήψεις και απ’ ό,τι γνωρίζουμε, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μια τέτοια προκήρυξη από την πλευρά του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχει καμία σκέψη για νέα διαθεσιμότητα από τους Οργανισμούς που αναφέρατε, δηλ ΟΑΕΔ και Ασφαλιστικά Ταμεία. Ήδη, λειτουργούν οριακά και περιμένουμε την ενίσχυσή τους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει εκ των πραγμάτων. Ήδη, μιλούν σε πολλές περιπτώσεις για μεγάλη αύξηση του αριθμού αυτών που αναμένουν εξυπηρέτηση λόγω ακριβώς της έλλειψης προσωπικού, όπως και τις επισημάνατε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να έχει ένα λογικό «ναι» από την πλευρά μας. Εάν υπάρξει τέτοιο «ναι» θα είναι παράλογο και επειδή παράλογοι δεν είμαστε στο συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορεί να υπάρξει νέα διαθεσιμότητα  για τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον ΟΑΕΔ».

 

Συναδέλφισσες –οι,

παρά τις όποιες προσπάθειές μας εδώ και καιρό να αποφύγουμε πιθανή διαθεσιμότητα, το τοπίο, παρά τις απαντήσεις που πήραμε σήμερα, δεν είναι ξεκάθαρο και είμαστε σε επιφυλακή για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη.

Για οποιαδήποτε είτε συνάντηση είτε εξέλιξη θα ενημερώνεστε καθημερινά.

 

          

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ                                         ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline