Μαρ 10

Ανακοίνωση ΠΟΠΟΚΠ για Απεργιακές Κινητοποιήσεις 12, 19 και 20 Μαρτίου 2014

Αθήνα, 10-3-2014
Αρ. Πρωτ: 3378
popokp

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου όχι μόνο δεν «αναστέλλει» ενόψει εκλογών - όπως λανθασμένα εκτιμούσαν κάποιοι - την καταστροφική της πολιτική, αλλά τελώντας σε καθεστώς πλήρους εξάρτησης και υποταγής προχωράει ακόμη ταχύτερα στην πλήρη εφαρμογή της.

Οι διαδικασίες για την άμεση απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, την «αξιολόγηση» και το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι «κυνηγοί κεφαλών» -υπουργοί, διοικητές και λοιποί «καλοθελητές»- διαγωνίζονται ήδη για την πολυπόθητη μνημονιακή επιβράβευση που θα τους εξασφαλίσουν οι νέες εκατόμβες διαθεσίμων και απολυμένων.

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία για μια ακόμη φορά βρίσκονται στην κορυφή των «προτιμήσεων», πληρώνοντας εκτός των άλλων την εμπάθεια και την αποστροφή των τροϊκανών απέναντι σε κάθε δομή του Κοινωνικού Κράτους.

Τα τελευταία σενάρια από το Υπουργείο Μεταρρύθμισης μιλούν για χίλιες νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις από τους ΦΚΑ, ακολουθώντας τον Υπουργό – Κασσάνδρα Βρούτση, ο οποίος συνεχίζει να εξαπατά και να παραπλανά τους ασφαλισμένους υποσχόμενος απονομή σύνταξης σε 20 μέρες με το ¼ του υπηρετούντος προσωπικού!

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν και όσες άλλες ακολουθήσουν, είναι το τελευταίο ανάχωμα απέναντι σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς.

Κάθε δισταγμός, κάθε αδιαφορία, κάθε φοβική ή μοιρολατρική διάθεση, κάθε δικαιολογία θα οδηγήσουν άμεσα – ίσως και μέσα στον Απρίλη – κάποιους από εμάς στην έξοδο κι αυτούς που θα μείνουν σ’ ένα «οργουελικό» εργασιακό καθεστώς και στον προθάλαμο για κάθε επόμενο κύμα διαθεσιμοτήτων.

HΑ.Δ.Ε.Δ.Υ. σε έκτακτη συνεδρίασή της και αφού επανεκτίμησε τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε την τροποποίηση της προηγούμενης απόφασής της σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο Τομέα και συγκεκριμένα κηρύσσει:

  • 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης. 

  • 48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση Την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.

Στις 12 και στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν Απεργιακά Συλλαλητήρια στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., με πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα τις οποίες θα διοργανώσουν τα Περιφερειακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ

-          ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

-          ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

-          ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ»

-          ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

  

          

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ                                             ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline