Μαρ 31

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΤΑΑ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

popokp

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Τ.Α.Α

Αθήνα, 30/03/2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΤΑΑ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Κ.Χατζιδάκη προχωράει σε ένα καθοριστικό βήμα στην πορεία οριστικού ξηλώματος του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Αξιοποιώντας για μια ακόμη φορά το εργαλείο του «κοινωνικού αυτοματισμού», η κυβέρνηση στοχοποιεί τους εργαζομένους στην Κοινωνική Ασφάλιση ως αποκλειστικά υπεύθυνους για όλες τις παθογένειες και καθυστερήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων αιτήσεων συνταξιοδότησης που εκκρεμούν, ενώ η πραγματική ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις επιλογές της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού διαπίστωσε πόσο κοντά ποδάρια είχε η προσπάθεια εμπαιγμού και αποπροσανατολισμού των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων, μέσω των μέχρι σήμερα επικοινωνιακών παιχνιδιών της, όπως, ότι η «σύνταξη θα βγαίνει με το πάτημα ενός κουμπιού», τον «projectmanager» που θα λειτουργήσει δήθεν ως από μηχανής θεός, επιχειρεί τώρα μια νέα μορφή εξαπάτησης. Επιχειρεί να εισάγει στον e-ΕΦΚΑ ιδιωτικά γραφεία λογιστών και δικηγόρων, που θα βγάζουν δήθεν -με το αζημίωτο πάντοτε- μέχρι και οριστικές συντάξεις.

Θα επιχειρήσει να σπρώξει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους σε δήθεν «πιστοποιημένα γραφεία», τα οποία, εκτός των άλλων υπηρεσιών που θα προσφέρουν, θα καλούνται να εκδίδουν και τις συντάξεις των πελατών τους. Μια τέτοια κυβερνητική πρωτοβουλία, εκτός του ότι παραβιάζει βασικές συνταγματικές διατάξεις (άρθρο 22) και διαλύει οριστικά τον δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, είναι και βέβαιο ότι δεν θα επιτύχει και καμιά απολύτως επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης των συντάξεων.

Ο βασικός στόχος αυτών των κυβερνητικών ρυθμίσεων είναι η πλήρης κατεδάφιση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και ταυτόχρονα η απόκρυψη των διαχρονικών κυβερνητικών ευθυνών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο e-ΕΦΚΑ.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει πλήρως την επικουρική ασφάλιση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, που είναι να απαλλαγούν από το «βάρος» της ασφάλισης και με τις ασφαλιστικές εισφορές να χρηματοδοτηθούν επιχειρηματικές επενδύσεις. Θα μετατρέψουν έτσι την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε «επένδυση», σε ατομικό ρίσκο και κυνήγι της σύνταξης μέσω του τζόγου.

Στον κατ’ επίφαση e (ηλεκτρονικό)-ΕΦΚΑ οι εργασιακές συνθήκες που βιώνουμε οι εργαζόμενοι συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό εργασιακού μεσαίωνα, με την τραγική έλλειψη προσωπικού, την στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή, την παντελή απουσία εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εργαζομένων, τις συγχωνεύσεις και τις ενοποιήσεις τμημάτων χωρίς σχεδιασμό και πρόγραμμα, την πολυνομία, την ελλιπή θέρμανση και καθαριότητα στους χώρους εργασίας και εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων πολιτών, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της Διοίκησης. Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, η Διοίκηση αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους, δίχως να παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και την ασφάλειά μας.

Οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑείμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να αποτρέψουμε τη διαδικασία μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης του φορέα μας και να απαιτήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.Οι δύο Ομοσπονδίες του e-ΕΦΚΑ, ηΠΟΣΕ – ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ, και οι σύλλογοι εργαζομένων, ξεκινάμε τις πολύπλευρες και δυναμικές κινηματικές δράσεις, με ξεκίνημα την 48ωρη απεργία, και έχουμε αποφασίσει όχι μόνο να μας βρουν απέναντί τους κινηματικά, αλλά και να οικοδομήσουμε την καλύτερη δυνατή νομική προστασία, τόσο για την υπόσταση της ίδιας της υπόστασης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης όσο και για την περιφρούρηση των σχέσεων εργασίας των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Στον αγώνα αυτό υπεράσπισης της μεγαλύτερης κατάκτησης των εργαζομένων, που είναι η Κοινωνική Ασφάλιση, καλούμε επίσης σε συστράτευση και ενιαίο μέτωπο και όλες τις οργανώσεις των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, που θα συμπεριλαμβάνουν και τους πρόσφατα απολυμένους συναδέλφους μας.
  • Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
  • Πρόσληψη στον e-ΕΦΚΑ γιατρών εργασίας
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, μέριμνα για την υγιεινή και καθαριότητα των υπηρεσιών, ώστε να καθίσταται ασφαλής η λειτουργία τους, εν μέσω πανδημίας, για εργαζόμενους και ασφαλισμένους.
  • Κατάργηση της διάταξης αποκλεισμού των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ από την κινητικότητα.
  • Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πρόσβαση όλων των υπαλλήλων στο Διαδίκτυο κ.λπ.), ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και έγκαιρα σε όλα τα αιτήματά τους ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.
  • Ενοποίηση όλων των πληροφοριακών συστημάτων.
  • Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων, Παροχών κ.λπ.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων. Συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Σας καλούμε ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ σε ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 και 7 Απρίλη, που από κοινού έχουν προκηρύξει

οι δυο ομοσπονδίες του e-ΕΦΚΑ  ΠΟΣΕ – ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

                 Ο Πρόεδρος                                               Η Γενική Γραμματέας

       Νεκτάριος Μελεσσανάκης                                      Νέλλη Γεωργακή

 

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline