Νοεμ 14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΥ ΕΤΑΑ

popokp

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ε.Τ.Α.Α.                                  

Τηλ: 2103740120  6944182791

 

Αθήνα, 09/11/2020

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι του e-ΕΦΚΑ καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, που η πανδημία του covid-19 την μεταβάλει σε δραματική.

Για μια ακόμη φορά την τελευταία περίοδο προβάλουμε τα αιτήματά μας απαιτώντας από πολιτική ηγεσία και διοίκηση του e-ΕΦΚΑ άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Συμμετοχή όλων των συναδέλφων χωρίς καμιά εξαίρεση στα   μέτρα περιορισμού του αριθμού των υπαλλήλων που θα παρίστανται καθημερινά στην εργασία ανεξάρτητος κατηγορίας και κλάδου (καθαρίστριες – φύλακες-βοηθητικό προσωπικό), από την στιγμή που το βασικό αγαθό για το οποίο λαμβάνονται όλα αυτά τα επώδυνα για την οικονομία και τις ζωές μας μέτρα είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας των πολιτών. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά δικαιολογία για την εξαίρεση οποιουδήποτε κλάδου εργαζομένων από τα μέτρα αυτά.

Όλοι μας, χωρίς καμιά εξαίρεση, μπορούμε και να μεταδώσουμε τον ιό αλλά και να νοσήσουμε. Όλοι μας να έχουμε το ίδιο ακριβώς δικαίωμα στην προστασία της υγείας χωρίς καμιά εργασιακή εξαίρεση.

  • Την διενέργεια τεστ covid-19 σε όλες τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ σε όλη την επικράτεια, και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων στις υπηρεσίες εκείνες που έχει καταγραφεί κρούσμα (κλείσιμο και απολύμανση). Διαρκή τροφοδοσία των υπηρεσιών με υλικά απολύμανσης, αντισηπτικά, μάσκες κλπ ειδικότερα στις περιφερειακές δομές του οργανισμού που έχουν και το βάρος της εξυπηρέτησης του κοινού. Τακτικές απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια.
  • Να κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού και η υπηρεσία να διαχειρίζεται τα αιτήματα. Η αυτοπρόσωπη παρουσία να είναι μόνο για τις κατεπείγουσες περιπτώσεις και εφόσον υπάρχει έλεγχος στις εισόδους με θερμομέτρηση, με θερμόμετρα που θα προμηθεύσει άμεσα η διοίκηση.
  • Καταγγέλλουμε αποφάσεις της διοίκησης για μετεγκαταστάσεις υπηρεσιών και μεταφορά εκκρεμοτήτων και αρμοδιοτήτων - την περίοδο μάλιστα όξυνσης της πανδημίας - χωρίς επαρκή σχεδιασμό και μέριμνα για ορθή κατανομή υπαλλήλων και χωρίς ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού στα νέα αντικείμενα.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για φύλαξη και καθαριότητα.
  • Ορισμός γιατρού εργασίας στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τα κλιμάκια συντάξεων για τα έτη 2019 και 2020 για όλους τους μήνες, ακόμα και εάν δεν έχουν επιτευχτεί οι υπερβολικοί στόχοι που είχαν τεθεί, καθώς στις πλάτες των υπαλλήλων κάνει πολιτική η διοίκηση και είναι αυτοί που βγάζουν ασπροπρόσωπο τον φορέα. Οφείλουμε εδώ να επισημάνουμε ότι αρκετοί συνάδελφοι που συμβάλουν καθοριστικά σε όλη την αλυσίδα μέχρι την ολοκλήρωση έκδοσης των συντάξεων, δεν περιλαμβάνονται στα κλιμάκια, μια αδικία που οφείλει άμεσα να αποκατασταθεί.
  • Καταγγέλλουμε την συνέχιση της θλιβερής εξαίρεσης των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ από την διαδικασία της κινητικότητας. Η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο e-ΕΦΚΑ δεν μπορεί να είναι η μετατροπή του σε έναν οργανισμό – φυλακή αλλά η ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε αυτόν.
  • Καταγγέλλουμε την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικό που άσκοπα και βιαστικά, χωρίς έρευνα και μελέτη των στοιχείων που υπάρχουν στα μητρώα των υπαλλήλων, προχώρησε σε περικοπές της οικογενειακής παροχής για τα τέκνα που φοιτούν. Πολύ περισσότερο σε μία περίοδο που σε κανέναν δεν περισσεύουν τα χρήματα.

Είμαστε εργαζόμενοι και είμαστε εξαρτημένοι από το μισθό μας.

Τέλος, αν τυχόν υπάρξει υπηρεσία του ΕΦΚΑ που με οποιοδήποτε πρόσχημα και δικαιολογία δεν εφαρμόσει τις οδηγίες της τελευταίας εγκυκλίου, οι συνάδελφοι μέλη μας εκεί να ειδοποιήσουν αμέσως το Δ.Σ του συλλόγου μας, ώστε σε συνεργασία με την ομοσπονδία ΠΟΠΟΚΠ να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα και για να υπάρξει σχετική καταγγελία .

Η διοίκηση e-ΕΦΚΑ οφείλει να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν τους σωστούς όρους υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στους καιρούς της πανδημίας.

Σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να παίξει με την ζωή, την υγεία μας και την αξιοπρέπειά μας.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΠΟΠΟΚΠ ΚΑΙ ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 19/11/2020.  

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline