Ιουν 18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 13 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

Logo

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την απόλυση 13 εργαζομένων στον ΕΦΚΑ

 

Στις 15 Ιουνίου,  όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ,  κοινοποιήθηκαν  απολύσεις  σε 13 εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, που ήταν πρώην συμβασιούχοι, απασχολούμενοι με δικαστικές αποφάσεις στον τ. ΟΠΑΔ και  στη συνέχεια στο τ. ΙΚΑ.

Με την απόφαση αυτή, οι  εργαζόμενοι βυθίζονται  στην ανεργία μετά από 17 χρόνια εργασίας. Σήμερα στον e-ΕΦΚΑ εργάζονται  με δικαστικές αποφάσεις  συνολικά περίπου 140 συνάδελφοι, που όλοι τους κινδυνεύουν με απόλυση. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι απολύτως απαραίτητοι στον υποστελεχωμένο πλέον e-ΕΦΚΑ, καθώς εργάζονται σε οργανικές μονάδες για περισσότερο από 10 χρόνια, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, ενώ στα λόγια έδειχνε θετική προς μια κατεύθυνση   θετικής επίλυσης του  θέματος, στην πράξη προχώρησε άμεσα στην απόλυση αυτών των 13 συναδέλφων, σε εφαρμογή σχετικής αρνητικής δικαστικής απόφασης, χωρίς να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση  νομοθετικής  επίλυσης του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Επειδή θεωρούμε ιερό το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην διατήρηση της εργασίας του,

Επειδή 17 χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς καμιά διοίκηση και καμιά πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να τα πετάξει στον δρόμο,

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  να δώσει άμεσα  νομοθετική  και συνολική λύση σε όλους αυτούς τους 140 συναδέλφους μας, που υπηρετούν σήμερα στον e-ΕΦΚΑ με δικαστικές αποφάσεις.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline