Ιουλ 15

Δελτίο Τύπου - Καταδίκη της ενέργειας του απερχόμενου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής

Logo

Ημερομηνία: 15/07/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει να επισημάνει τα εξής:

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια του απερχόμενου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσα, που συστήνει στον διάδοχό του την άσκηση πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος υπαλλήλων του Υπουργείου του, επειδή διαφώνησαν με το περιεχόμενο σχεδίου Υπουργικής Απόφασης.

Ενημερώνουμε τον τέως Υπουργό -κάτι που θα όφειλε να γνωρίζει- πως ο Δημόσιος λειτουργός όχι μόνο δικαιούται αλλά και οφείλει να διατυπώνει εγγράφως τις διαφωνίες του σε περιπτώσεις διαπίστωσης προβληματικών ή παράτυπων διαδικασιών. Αυτό είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα το οποίο αποτυπώνεται και στον κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Θεωρούμε, επίσης, τη συμπεριφορά του άδικη και προσβλητική προς τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης, ενόσω είναι γνωστό πως όλοι οι υπάλληλοι του νεότευκτον ΥΜΕΠΟ, υπερέβαλαν εαυτό για να στηρίξουν την μεταναστευτική πολιτική κάτω από πολύ αντίξοες και για αυτούς συνθήκες.

Αντί επαίνου, λοιπόν, ψόγος  προς τους συνεργάτες του ο τέως Υπουργός.

Καλούμε, τέλος, τον διάδοχό του να αγνοήσει τις άστοχες υποδείξεις του προκατόχου του ρίχνοντάς τες στον κάλαθο των αχρήστων όπως τους αρμόζει και να αναζητήσει τη συνεργασία και συνεννόηση με τους αξιόλογους υπαλλήλους και διευθυντικά στελέχη των υπηρεσιών του.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline