Ιουλ 15

Δελτίο Τύπου - Με αφορμή την κλήση σε «απολογία» του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου

Logo

Ημερομηνία: 12/07/2019

 

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου

12/07/2019

Με αφορμή την κλήση σε «απολογία» του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου από τη Διεύθυνση «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση πληροφορήθηκε ότι κλήθηκε για «παροχή εξηγήσεων» από το τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 16/07/2019 στο Υπουργείο Οικονομικών, την οποία στήριξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Υπενθυμίζουμε, ότι πρόκειται για την συγκέντρωση, στην διάρκεια της οποίας ο τότε Υπουργός κύριος Τσακαλώτος, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της ΠΟΕΔΗΝ ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα λιποθυμίες και τραυματισμούς διαδηλωτών. Μεταξύ των τραυματιών και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρείχαν πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Για άλλη μια φορά ενεργοποιείται το εν λόγω τμήμα για τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Η πρώτη φορά ήταν για την κινητοποίηση της 2ας Απριλίου 2018 στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας τη συνδικαλιστική δράση!!!

Με τέτοιο τρόπο αντιμετώπιζε η πρώτη «Αριστερή» Κυβέρνηση του τόπου τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων, που κόπτονταν, ότι προστάτευε. Με καταστολή και τρομοκράτηση, επιχειρούσε συνεχώς να ποινικοποιήσει κάθε έκφραση διαμαρτυρίας και αντίδρασης.

Ο στόχος ήταν προφανής. Να φιμώσουν και να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης που υψώνεται και κάνει κριτική στα πεπραγμένα τους.

Η υπόθεση δεν αφορά προφανώς, μόνο τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, που καλείται συνεχώς  για «παροχή εξηγήσεων» από την κρατική ασφάλεια. Αφορά, ευρύτερα, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που πλήττονται βάναυσα με τέτοιες ενέργειες. Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει και καταγγέλλει τις παραπάνω ενέργειες και απαιτεί να σταματήσει άμεσα η δίωξη κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Ταυτόχρονα καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη και όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη ΓΑΔΑ την ημέρα της «απολογίας» του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline