Απρ 12

2019.04.11 - Δελτίο Τύπου - για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Logo

Ημερομηνία: 11/04/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ασφαλιστικό, οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο Τομέα βρέθηκαν την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, στο επίκεντρο εκδήλωσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της Ε.Δ.Ο.Θ. και του Κοινωνικού Πολύκεντρου στη Θεσσαλονίκη. Οι ανατροπές του νόμου Κατρούγκαλου, η επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στο Δημόσιο και η υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων είναι μερικά μόνο από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος.

Εκτενή αναφορά στο νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στις συντάξεις - μετά και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου - έκανε ο Γιώργος Ρωμανιάς, οικονομολόγος και τέως γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Παράλληλα στην εκδήλωση παρουσιάστηκε έρευνα του Κοινωνικού Πολύκεντρου, με θέμα: η αμοιβή της εργασίας στο Δημόσιο και η αγοραστική δύναμη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, Γιάννης Πάιδας, ενώ ακολούθησε τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΔΟΘ, Ανδρέα Γιακουμή. Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Πολύκεντρου, Γιώργος Γιούλος, ενώ αμέσως μετά ο Γιώργος Ρωμανιάς αναφέρθηκε εκτενώς στο ασφαλιστικό σύστημα και στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στις συντάξεις.

Στην εκδήλωση υπήρξαν παρεμβάσεις από το Γενικό Γραμματέα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Σταύρο Κουτσιουμπέλη και τους Αντιπροέδρους, Γιώργο Πετρόπουλο και Δημήτρη Μπράτη. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν  συγκεκριμένα ερωτήματα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline