Νοεμ 21

Δελτίο Τύπου - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συνδικαλιστές του ΟΑΕΕ την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Logo

Ημερομηνία: 21/11/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής «απάντησαν» αμέσως στο αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της ΠΟΠΟΚΠ για την ενίσχυση του ΕΦΚΑ με μόνιμους διορισμούς, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία εργαζομένων και ασφαλισμένων.
Η «απάντηση» δόθηκε με τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των συνδικαλιστών – μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελμάτων (ΟΑΕΕ), Βαγενά Χρήστου και Μανουρά Ελένης. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμπονται σε δίκη την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 με τη διαδικασία του αυτόφωρου και με βάση το «ιδιώνυμο» που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση.
Το «έγκλημα» των συναδέλφων μας είναι ότι υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ συνεχίζουν, μάλιστα, για τρίτη εβδομάδα τις καταλήψεις σε υποκαταστήματα του Ταμείου, αντιδρώντας στην υποστελέχωση του και στην απαξίωση του. Σε ανάλογη συνδικαλιστική δράση, έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες και οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ – Αγροτών και στον ΟΠΕΚΑ για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και την Κυβέρνηση που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Καταγγέλλουμε, επίσης, την ηγεσία του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» και την Κυβέρνηση που κλιμακώνουν την πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού της Συμβουλίου, των Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουμε το «παρών», την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:00 π.μ., στο Β’ αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, κτήριο2, αίθουσα 1), για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους και να απαιτήσουμε την αθώωση τους.

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις συνδικαλιστών
Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline