Ιουν 07

Δελτίο Τύπου - Στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ

Logo

Ημερομηνία: 07/06/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τις 2 Γενάρη 2018 σε δέκα (10) τουλάχιστον κτίρια της Αττικής του ΟΑΕΕ δεν υπάρχει καμία υπηρεσία καθαρισμού, είτε από συνεργεία είτε από μόνιμους υπαλλήλους. Σε αυτά τα κτίρια εργάζονται πάνω από 250 υπάλληλοι και εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένους.
Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι σε τέσσερα κτίρια της Αττικής δεν λειτουργεί παντελώς κλιματισμός (ψύξη, αλλά και θέρμανση), ενώ σε αρκετά υπολειτουργεί. Αφορά τουλάχιστον 180 εργαζόμενους και αρκετές εκατοντάδες ασφαλισμένους καθημερινά.
Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν σε κτίρια του ΙΚΑ και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Στον ΕΦΚΑ δεν υπάρχει τίποτα που να λειτουργεί ομαλά. Δεν υπάρχει ούτε στυλό να γράψουν οι υπάλληλοι, πόσο μάλλον υπολογιστές ή εκτυπωτές κ.α. Ότι λειτουργεί, γίνεται χάρις στο φιλότιμο και τις πατέντες των εργαζομένων.
Είναι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι αφού συνεχίζεται η αδιαφορία της Διοίκησης για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα γραφεία των υπηρεσιών τους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να προβούν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις κτιρίων το τελευταίο διάστημα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το αυτονόητο δικαίωμα της εργασίας σε ανθρώπινες συνθήκες και καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα των εργαζομένων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline