Μαρ 15

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Logo

Ημερομηνία: 15/03/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδίκη της βίας σε διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τη βία που ασκήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιτέθηκαν χθες, Τετάρτη 14 Μάρτη 2018, σε ακτιβιστές και ιδιοκτήτες κατοικιών, που αγωνίζονταν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Η άγρια, ωμή και απρόκλητη επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε διαδηλωτών, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία, παράλληλα, προχώρησε σε σύλληψη τριών διαδηλωτών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το ιδιώνυμο και με βαριές κατηγορίες.

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, καθώς και την απόδοση ευθυνών στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των βίαιων επιθέσεων σε βάρος των διαδηλωτών.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επιβεβαιώνει τη βούλησή της να υπερασπιστεί τις κατοικίες και την περιουσία των εργαζομένων στο Δημόσιο και ευρύτερα όλων των πολιτών που πλήττονται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές. Δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυα σε κάθε πολίτη που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους 3 συλληφθέντες, που δικάζονται σήμερα, Πέμπτη 15 Μάρτη, στις 11 π.μ., στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Καμιά λαϊκή κατοικία και περιουσία στα χέρια των τραπεζών και του κράτους

Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Να καταργηθεί το νέο ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – PDF

www.adedy.gr

Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων Τ.Κ. 105 57, Αθήνα, Τηλέφωνα: 213 1616 900 (τηλ. κέντρο), Fax: 2103246165, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ::| Διαγραφή απο την λίστα

Εκτύπωση PDF

Created by Siteline